Fordon & Transport

Regler för trängselskatt i Stockholm

Kör du i Stockholm innerstad har du säkert förstått att det kan kosta en del. Det finns sedan många år tillbaka en skatt för att köra in och att köra ut ur staden. Om du då gör detta flera gånger varje dag kan det leda till kostnader. Därför ska du se till att förstå vad du behöver känna till och veta. Sedan 2022 har det kommit en del nya regler för trängselskatt stockholm. Redan från klockan 6 på morgonen är det numera skatt om du kör in eller kör ut ur stan.

Se därför till att du förstår vilka kostnader som tillkommer när du kör bil. Det kan bli billigare om du planerar när och vart du ska köra. Det kan också bli billigare om du väljer att använda kollektivtrafiken mot att köra bil. Flera regler har tillkommit utöver detta och bland annat har man infört låg- och högsäsong. Målet med skatten är att minska trafiken i Stockholms innerstad. Däremot kan du planera hur du kör för att minska hur mycket du betalar.

Trängselskatten i Stockholm har en maxkostnad

En fördel är dock att det finns ett tak på hur mycket du måste betala för att köra in och ut från staden. Under högsäsong är det 135 kr per dygn och under lågsäsong är det 105 kr. Att känna till de regler som finns för trängselskatt i Stockholm innebär att du kan planera ditt bilkörande. För att i slutändan minska hur mycket du kommer att få betala för att du kör bil. Det är i längden alltid lättare och enklare att minska ner hur mycket du kör bil. Dock kan det för många företag vara svårt att undvika bilkörandet. Då är det bra att känna till hur mycket det kan kosta.